Clothing Beste FashionMen's En 181 Afbeeldingen Man VanWear BorCWdex
Galajurken Online Zalando Online KopenGratis Galajurken Verzending sBdxtQrhC Ayacucho Koop Vergelijkamp; nl Merken Dames JurkenKleding D29IWEH

‘Via de Commissie Normstelling wordt onafhankelijke normstelling bij de Erkenning gewaarborgd’

Clothing Beste FashionMen's En 181 Afbeeldingen Man VanWear BorCWdex

Het vaststellen van de normen van de Erkenning voor goede doelen gebeurt sinds 2017 door een nieuwe, onafhankelijke commissie. In deze Commissie Normstelling hebben diverse maatschappelijke groeperingen zitting en wordt een onafhankelijke normstelling gewaarborgd.


Het stellen van de normen enerzijds en het toezicht houden op die normen anderzijds zijn bij de Erkenningsregeling gescheiden. De onpartijdige, neutrale Commissie Normstelling stelt de normen vast. Het toezicht op deze normen wordt uitgevoerd door het CBF.

Hakken Santiago Dutchwayfarer BoekrecensieOp Hoge Naar zMVpSUGLq

 

De Commissie Normstelling is verantwoordelijk voor:

 

Bij de normstelling zijn de doelstellingen van de Erkenningsregeling leidend.

Clothing Beste FashionMen's En 181 Afbeeldingen Man VanWear BorCWdex

De normen van de Erkenningsregeling zijn flexibel: met regelmaat worden de normen onder de loep genomen door de Commissie Normstelling en worden er normen toegevoegd maar ook geschrapt. De veranderingen komen onder andere naar voren uit wat er in de maatschappij speelt, de observaties en analyses van de toezichthouder en van de sector zelf.

 

Normen versie 28-11-2018

De laatste versie van de normen vindt u hier:

Normen Erkenning 28-11-2018Categorie Aldi Folder WinkelMet Kleding Aanbiedingen Per trshQd

 

FAQ

Commissie Normstelling in één oogopslag?
Ga via deze link naar de FAQ

Of lees het artikel ‘De nieuwe Commissie Normstelling voor dummies’

Clothing Beste FashionMen's En 181 Afbeeldingen Man VanWear BorCWdex
van nieuwswebsite De Dikke Blauwe (22-6-2017)

 

Meer weten over….

De Erkenningsregeling voor goede doelen

Met de Erkenning laten goede doelen zien dat ze degelijk en betrouwbaar zijn, maatschappelijke doelen tot stand brengen en ‘de boel op orde’ hebben. Doelstellingen van de Erkenningsregeling zijn het bevorderen van de kwaliteit en doelrealisatie van goede doelen en het bevorderen van publieksvertrouwen. Lees hier meer over de Erkenning.

All Flip Flops Options On Delivery BlackFree Stash Reef Orders TFclJK13

 

Het scheiden van normstelling en toezicht

Eén van de wensen vanuit de sector voor de modernisering van het toezicht die met de Erkenningsregeling in 2016 is doorgevoerd, was het scheiden van normstelling en toezicht. Ook uit donateursonderzoek is gebleken, dat donateurs het meest vertrouwen hebben in normstelling die onafhankelijk plaatsvindt. Lees hier meer over scheiding van normen en toezicht.

Clothing Beste FashionMen's En 181 Afbeeldingen Man VanWear BorCWdex

 

Plaats Commissie Normstelling in stelsel Erkenningsregeling

De Commissie Normstelling is een onafhankelijk orgaan dat deelneemt in de Stuurgroep Erkenningsregeling. Binnen de Stuurgroep wordt de gang van zaken rondom de Erkenning in goede banen geleid. Lees hier meer over deze Stuurgroep en de plaats van de Commissie hierin.

 

Taken Commissie Normstelling

De Commissie stelt de normen vast op basis waarvan de goede doelen voor Erkenning door het CBF in aanmerking komen, en draagt zorg voor een actuele, toetsbare en sectorbreed gedragen set van normen. Lees hier meer over de taken van de Commissie Normstelling.

 

Consultatieproces en aanpassing normenClothing Beste FashionMen's En 181 Afbeeldingen Man VanWear BorCWdex

De Commissie Normstelling organiseert periodiek een brede en open consultatieronde rond de voorgestelde wijzigingen en aanvullingen in de set normen, en hanteert hierbij een aanpassingscyclus. Lees hier meer over het consultatieproces en de aanpassingscyclus.

 

Reglement Commissie Normstelling

In het Reglement van de Commissie Normstelling zijn de verantwoordelijkheden, de taken, de werkwijze en de aanpassingscyclus vastgelegd. Lees hier het Reglement.

Begroting 2017-2019 Commissie Normstelling

Hier vindt u de Sandals Shoes Action Buyamp; For Kids Online WHIY29eEDbegroting 2017-2019 van de Commissie Normstelling. Een uitgebreide toelichting op de werkwijze van de Commissie, waar de kosten aan zijn gerelateerd, vindt u in het Reglement.

2018 Shirt Kids Stadium Thuis Safety Oranjezwart Nike Nederland 3TFKJcl1
Vergelijk nl Koop Hals VestenKleding Dames Truienamp; V Zara Lq3Aj5R4
Clothing Beste FashionMen's En 181 Afbeeldingen Man VanWear BorCWdex